Logga

MFK-mottagningen

Proppen

PropplärarnaTycker du att mattekunskaperna är lite ringrostiga efter sommaren, eller har du kanske haft ett studieuppehåll och känner att du vill fräscha upp dem innan studierna drar igång på allvar? Kan du redan tillräckligt många decimaler av pi och logaritmlagarna utantill? Oavsett om dina mattekunskaper är väloljade eller förpassats till en plats långt bak i minnet finns vi här för att hjälpa dig!

Den Propedeutiska kursen i Matematik är ett samarbete mellan Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår (UTN) och den Matematiska institutionen vid Uppsala Universitet. Under två veckors tid får du på Matteproppen möjlighet att på tio frivilliga lektionstillfällen repetera gymnasiematten under handledning av en äldre student som kallas Propplärare. Kursens målsättning är att du med dina Proppen återerövrade mattekunskaper ska känna dig trygg vid starten av dina studier och självklart – att du ska få spendera tid med din klass och få vänner för livet!

Propplärarna har inte bara koll på sin matte och hur de ska förklara den, de berättar även gärna om sina egna erfarenheter av att vara student i Uppsala. De kan upplysa dig om vart du får tag på den godaste falafeln i stan, vilken cykelväg som är bäst till tentasalarna samt hur kul det kan vara att engagera sig i kåren, en nation eller någon annan studentförening.

Så packa ner en penna, block samt en termos att med kaffe skamlöst fylla till bredden.

Kom till Proppen – det blir Toppen!